24.9.2012

Tepa kisoissa



Pitkästä aikaa ehdin Tepasta bloggailemaan. Paljon tehty työtä Tepan itsetunnon ja varmuuden kanssa ja pikkuhiljaa se alkaa tuottaa tulosta. 

Tepan kanssa meillä on ollut monen monituista ongelmaa ja ropleemaa agilityurallamme. Viimeisimpänä keinupelko. Näistä ja muista syistä meidän kisaaminen on todella jäänyt. Meillä on pari kisaa parin vuoden takaa, mutta sen jälkeen ei ole startattu.
Ilmoittauduin kisoihin melko hetken huumassa ja jälkeen päin lähes kadutti, mutta onneksi tuli tehtyä!
Tavoitteeni oli harjoitella kisaamista. Omia kisarutiineja, pitää jännitys kurissa ja tehdä niinkuin treeneissäkin. Pakko mainita, että opettelen itse Greg Derrettin ohjausjärjestelmää, jonka perusperiaatteita noudatan myös Tepan kanssa. (Pilkulleen yritän tehdä nuorimman cairnin kanssa). Eli siis käytännössä koira koko ajan silmissä, eli ei persjättöjä sekä kiihdyttämisellä ja jarruttamisella sekä hartiasuunnalla (palkkausalueen seuraamisella) on järjestelmässä suuri merkitys.

Tässä kisaraportti Lägin kisoista 22.9.

MEDI1 agilityrata + hyppyrata
Tuomari Seppo Savikko

Joka kerta ku aattelin kisaa, niin tunsin jännityksen nousevan. Kisa-aamuna todella sitten jännitti, mutta lämmittelylenkin aikana sain tutisevat polveni suoraksi ja hengityksen kulkemaan. Ensimmäisenä oli ykkösten hyppyrata. Rata vaikutti oikein sujuvalta, joskaan ei miltään läpihuutojutulta. Oma vuoro tulikin melko nopeasti. Maltoin kuitenkin ottaa oman aikani tehdäkseni niinkuin treeneissä; leikitän, otan pannan pois, tuon innostuneena lähtöön, haukutan, jätän lähtöön ja menen omaan lähtökohtaani.
Lähtö sujuu hyvin, paitsi nousee istumasta (varmaan märkä maa inhottaa). Lähtee käskystä ja etenee tosi hienosti. Ohjaan kepit 'huonommalta' puolelta, mutta menevät hyvin - tosin mun pitää olla lähellä, mutta hakee alun hyvin. Olkapääkääntö sujuu hyvin, samoin takaaleikkaus mutkassa vastoin kaikkia odotuksia. Rengas on hieman vinossa, mutta menee hyvin. Hakee putken hankalamman pään kivasti ja ehdin juosta vähän jo eteenpäin, jotta linja vikalle hypylle olis suorempi. Lyhennän askelta lopun kunniaksi, Tepa hyppää vähän liian kaukaa, kiljaisen helpotuksesta ja onnesta ja viimeinen rima tippuu. Ei onneksi harmita, sillä fiilis oli maailman mahtavin! 
Tulos siis 5. Etenemä 4,34m/s. Sijoitus 4.

Agilityrata oli myös kivan soljuva, tutustuin ja suunnittelin radan huolellisesti, mutta muutaman kohdan jätin auki, jotta voisin päättää fiiliksen mukaan. Toin Tepan lähtöön samallalailla, tosin en haukuttanut niin hyvin. Muistin laittaa lelun taskuun kuitenkin. Jätin seisomaan lähtöön, ettei istuminen menisi ketuiksi. Olkapääkäännöt sujuivat kivasti, puomi oli Tepaksi oikein hyvä. "Toivotaantoivotaantoivotaan"-kontakti osui myös. A:lla juoksi kyllä Tepaksi todella alas - jes! Kepit valssin jälkeen huonommalta puolelta jälleen virheettä. Muurin jälkeen keinu oli tosi hidas.. Todennäköisesti se, että jäin keinun eteen odottamaan Tepaa, sai sen himmaamaan vain lisää. Tosin keinun laskeuduttua ei mitään ongelmaa jatkaa. Tepa käänty kivasti putkeen ja muistin juosta loppuun saakka! Tulos siis  0vp, etenemä 3,43m/s. Sijoitus 3.

Mä jatkan kisaamisen harjoittelua, rutiinien ylläpitoa ja voisin ens kisoissa vaikka yrittää itse juosta kovaa! :)
Keinun treenausta jatkamme myös.

Tässä hypäri (voittaja)sheltin tekemänä: http://www.youtube.com/watch?v=Lh3gBgLO7TE
Tässä agirata jonkun toisen sheltin tekemänä: http://www.youtube.com/watch?v=StjLyd3YYQw

Saatiin Leilalta todiste, että paikalla oltiin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti